Agat Ejendomme

Agat Ejendomme er et ejendomsselskab med developer-kompetencer inden for udvikling af fast ejendom som ligger i Aalborg. Virksomheden blev grundlagt af Thorkild Kristensen i 1960. 

Gennem de første 25 år omfattede aktiviteterne primært handel med fritidsgrunde og opførelse af fritidshuse. I slutningen af 1980’erne udvidede det daværende Thorkild Kristensen A/S aktiviteterne til at omfatte opførelse af butikscentre og storbutikker i Danmark. 

I begyndelsen af 1990’erne udvidede koncernen sine aktiviteter til Tyskland og efterfølgende Centraleuropa og Nordeuropa. Koncernen oplevede gennem 1990’erne stærk vækst baseret på ekspansion af aktiviteterne til otte lande i Nord- og Centraleuropa. 

I 1998 ændrede virksomheden navn til TK Development A/S. 

Koncernen har gennem årene løbende udvidet sit markedsområde i takt med kundernes ønsker om at etablere sig på nye markeder. 

I marts 2013 besluttede bestyrelsen at gennemføre en markedsmæssig fokusering på de lande, der forventedes at kunne bidrage fremadrettet med en langsigtet, profitabel drift, og som følge heraf begyndte koncernen at udfase aktiviteterne i en række lande i Nord- og Centraleuropa. 

I januar 2019 offentliggjorde TK Development en ny forretningsstrategi, og det blev samtidig annonceret, at virksomheden ville lancere et nyt navn og en ny corporate identitet. 

Fra tidligere at være en developer-virksomhed er Agat Ejendomme nu et ejendomsselskab med development-aktiviteter. Fremadrettet fokus vil være på det danske marked. 

Navnet Agat Ejendomme A/S, der blev vedtaget på den ordinære generalforsamling i april 2019, udspringer fra den grønne stenart af samme navn. Farven signalerer ansvarlighed og miljøbevidsthed. Agatens transformation i forarbejdningen fra rå sten til ædelsten er en parallel til den værdiforøgelse, Agat Ejendomme skaber gennem sine projekter. Agatens mange mulige former, mønstre, slibninger og facetter repræsenterer samtidig den dynamik, Agat Ejendomme gerne vil kendes for. 

 

Fakta: 

  • Strategic Invesments har været investeret siden 2017  

Læs mere: 

https://agat.dk/